Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Γερμανική Κατοχή και επιταγμένα κτίρια


Στις δύο πρώτες φωτογραφίες απεικονίζεται το κτίριο των Αφών Στύλιου στα 1944, όπου χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς σκοπούς από τις δυνάμεις των Ναζί Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας, η ημερομηνία γράφει 25/7/1944.


Μας την έστειλε στην σελίδα μας στο facebook ο κ. Κατεφίδης Αλέξιος.
Στην τρίτη φωτογραφία βλέπουμε άλλο ένα νεοκλασικό κτίριο στο Αγρίνιο στα 1944, επιταγμένο, όπου ο όροφός του χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς σκοπούς από τις δυνάμεις των Ναζί. Είναι το κτίριο το οποίο υπάρχει ακόμη στη γωνία των οδών Αδελφών Παπαστράτου και Δημοτσελίου. Το θυμόμαστε οι παλαιότεροι ως Ζαχαροπλαστείο του Ζήνα. Η ταμπέλα "ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΝ-ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΥ ΖΗΝΑ" τότε, το μαρτυρεί.

Την τέταρτη φωτογραφία μας την έστειλε ο κ. Στρατούλης Γιώργος και εικονίζεται το κτήριο όπου στεγαζόταν το Ιταλικό Στρατοδικείο κατά τα μαύρα χρόνια της κατοχής, ιδιοκτησίας του ξυλεμπόρου και δωρητού του Γηροκομείου Αγρινίου, Ματσούκα. Βρισκόταν κοντά στον σιδηροδρομικό Σταθμό και συγκεκριμένα στην πλατεία Παναγιώτου ή Κουμπούρα.


'Ηταν το κτήριο στο οποίο λειτούργησε για αρκετά χρόνια, το ιατρείο του ακτινολόγου ιατρού Ιωάννη Σκιαδά.Ευχαριστώ και τους δύο θερμά.

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταφερθείτε στην σελίδα μας 

στο facebook.

Share
Divider Graphics
~Αγρίνιο...Γλυκές Μνήμες~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχετε περισσότερες πληροφορίες για τα θέματά μας, καθώς και διορθώσεις ( "ουδείς αλάνθαστος...."), γράψτε μας στο gitsanas@gmail.com

Στείλτε μας και δικές σας σκέψεις, φωτογραφίες, κείμενά σας, ποιήματα στο gitsanas@gmail.com