Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Η αναβίωση της discotheque "Fat Albert"

Αναδημοσιεύτηκε και στο AgrinioRRESS Αναδημοσιεύτηκε και στο «ΠΑΛΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ» Αναδημοσιεύτηκε και στο «ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ» Αναδημοσιεύτηκε και στο AerasNews Αναδημοσιεύτηκε και στο Agrinionews


Το σήμα κατατεθέν της Fat AlbertΟι  νεολαίοι της δεκαετίας του '70 και του '80, οι θαμώνες της Fat Albert, συναντηθήκαμε προχθές το βράδυ στο χώρο του καφέ  Opera και περάσαμε μία υπέροχη βραδιά, με καταπληκτικά μουσικά ακούσματα της εποχής μας.

Το κέφι που έφτασε στα ύψη, ένα ολόκληρο μαγαζί που χόρευε ασταμάτητα- σπάνιο θέαμα πια στις μέρες μας-, τα πειράγματα και οι θύμησες των εφηβικών μας χρόνων από τον χώρο της discotheque Fat Albert και φυσικά η μουσική ήταν τα μόνα συστατικά που κατάφεραν να κάνουν 400 περίπου άτομα μία παρέα.


1979. O dj Νίκος Σώζος στα decks της Fat Albert
Ο dj Νίκος Σώζος, ο τότε dj της Fat Albert, ήταν αυτός που διοργάνωσε τη βραδιά και κατάφερε όπως πάντα, ως ειδήμων του είδους, χωρίς πολύ κόπο ομολογώ, να μας ταξιδέψει 30 χρόνια πίσω και να μας χαρίσει μία αξέχαστη εμπειρία.

Ευχαριστούμε Νίκο!!!!

Και για την ιστορία….Η discotheque Fat Albert πρωτοάνοιξε τις πόρτες της τον Φεβρουάριο του 1977, εκεί ψηλά στον παλιό Άγιο Χριστόφορο. Ιδιοκτήτης ο Τάσος Κουθούρης.


Το προσωπικό της Fat Albert.
Σωτ. Μακρής, Λάμπ. Καρτέρης, Σ. Αποστολόπουλος,
Νίκ. Σώζος, Χ. Μακρής, Θωμ. Τσόμπος


Στην αρχή λειτουργούσε σαν disco-bistro με ποτό και φαγητό. Ένα χρόνο αργότερα έγινε Café-Disco και από τότε καθιερώθηκε σαν στέκι της νεολαίας.

 Άνοιγε από το μεσημέρι και λειτουργούσε σαν café ως τις 9 το βράδυ. Από νωρίς το απόγευμα τα φώτα χαμήλωναν, οι ρυθμοί ανέβαιναν και ξεκινούσε χορευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές λυκείου. Από τις 10 δε το βράδυ μέχρι τις πρωινές ώρες, λειτουργούσε σαν disco.


Θωμ. Τσόμπος, Γιάν. Φασούλης


Κάθε Κυριακή πρωί ο δρόμος που οδηγούσε προς τον παλιό Άγιο Χριστόφορο γέμιζε από νεολαία που κατευθυνόταν στο στέκι τους. Το καθιερωμένο Κυριακάτικο πάρτυ άρχιζε στις 11…
Αγρινιώτες φοιτητές που σπούδαζαν τότε Ιταλία προμήθευαν την Fat Albert  με Ιταλικά ακούσματα, που ήταν το  must της εποχής, και το μαγαζί διέθετε την πιο ενημερωμένη δισκοθήκη στο συγκεκριμένο είδος.

Η Fat Albert έκλεισε το 1981.

O Νίκος Σώζος στην είσοδο της Fat Albert.Share
Divider Graphics
~Αγρίνιο...Γλυκές Μνήμες~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχετε περισσότερες πληροφορίες για τα θέματά μας, καθώς και διορθώσεις ( "ουδείς αλάνθαστος...."), γράψτε μας στο gitsanas@gmail.com

Στείλτε μας και δικές σας σκέψεις, φωτογραφίες, κείμενά σας, ποιήματα στο gitsanas@gmail.com