Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ".

...του Πάνου Βλασσόπουλου

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ



H "Νέα Εποχή", η εβδομαδιαία  εφημερίδα που ίδρυσε το έτος 1935 στο Αγρίνιο ο Πάνος Ι. Βλασσόπουλος, κυκλοφορούσε σε έντυπη μορφή μέχρι το 1967. Λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή της  κατά την περίοδο της γερμανοϊταλικής κατοχής μεσολάβησε μια διακοπή. Επανεκδόθηκε το 1951 και έκδοσή της συνεχίστηκε μέχρι το 1967. Τα τελευταία χρόνια διευθυντής ήταν ο Βασίλειος Π. Βλασσόπουλος. Από το 1998 μέχρι σήμερα εκδίδεται μόνο στο διαδίκτυο. 
Στην Νέα Εποχή συνεργάστηκαν κατά καιρούς ο Πέτρος Δήμας, ο Δημήτρης Γιάκος, ο Στέφανος Δεληκωστόπουλος, Ο Γιάννης Γαϊτάνης, ο Γρηγόρης Κωσταράς, ο Φώτης Στεργίου, ο Χρήστος Κορέλας, ο Τάκης Αντωνίου, η Ελένη Τσικριτέα - Χωρεάνθη, ο Μάρκος Γκιόλιας, ο Γρηγόρης Μπακόλας, ο Θανάσης Παπαθανασόπουλος, ο Χριστόφορος Γεροβασίλης, ο Γρηγόρης Σταυρόπουλος, ο Ανδρέας Κανής, ο Ευάγγελος Κρικοχωρίτης, ο Αιμίλιος Κουτσονίκας  και άλλοι.
Το αρχείο της Νέας Εποχής, όπως άλλωστε και πολλών άλλων τοπικών εφημερίδων, παλαιότερων (Αχελώος, Τριχωνίς, Φώς κλπ) και νεότερων (Δυτική Στερεά, Ελεύθερος, Μαχητής κλπ), αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών για τα γεγονότα της τοπικής ιστορίας, της οποίας οι ίδιες οι εφημερίδες αποτελούν ένα κεφάλαιο, σε μια εποχή μάλιστα που ούτε τηλεόραση υπήρχε, ούτε οι αθηναϊκές εφημερίδες έφθαναν έγκαιρα στην περιοχή..


http://www.epoxi.gr/index08.htm


Δύο φύλλα της  έντυπης "Νέας Εποχής". 

Το πρώτο ανήκει στην πρώτη περίοδο της εκδόσεώς της προπολεμικά, της δεκαετίας του 1930. 
Το δεύτερο, της δεύτερης περιόδου, είναι της δεκαετίας του 1950







                                                                                             


ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ".


1 σχόλιο:

  1. ΜΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ {Παχϋτερα δεν εχει!}Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ .ΚΙΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ. Β.ΚΡΙΣ Αυτή η φωτο του κρεμασμενου άγωνιστή στη Πλατεία,παλιά θληψη φέρνει μεσα στο χώρο με τις ...ΓΛΥΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν έχετε περισσότερες πληροφορίες για τα θέματά μας, καθώς και διορθώσεις ( "ουδείς αλάνθαστος...."), γράψτε μας στο gitsanas@gmail.com

Στείλτε μας και δικές σας σκέψεις, φωτογραφίες, κείμενά σας, ποιήματα στο gitsanas@gmail.com