Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Μία αφήγηση....



Νομαρχιακό Συμβούλιο ΕΠΟΝ Δυτικής Στερεάς, τον Φεβρουάριο του 1944 στο Λιθοβούνι Μακρυνείας. Όρθιοι από αριστερά απεικονίζονται οι Γ. Παπαλάκης, Θαν. Καλαμπόκας{πιάστηκε στη μάχη της Ναυπάκτου και κρεμάστηκε από τους ταγματασφαλίτες στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας στις 10/7/44}, Δ.Παπαστάμος, Πάνος Χατζόπουλος, Σωκράτης{Γιώργος Πατσούρας, Γραμματέας της Ε.Π.Ο.Ν Δυτ.Στερεάς}, Βαγγέλης Παληγιαννόπουλος, Σπύρος Γερολυμάτος, Χριστόφορος Τριανταφύλλου{εκτελέστηκε στην Αγριλιά Μεσολογγίου το 1947 καταδικασμένος από στρατοδικείο της Δεξιάς}, Βασ. Σαλάκος. Οι τρείς καθιστές γυναίκες είναι η Γεωργία Παληγιαννοπούλου μετέπειτα αξιωματικός του ΕΛΑΣ, η Σοφία συζ. του Σωκράτη και η Κορίνα Κολοκύθα. 



Ο Σπύρος Γερολυμάτος, μέλος τότε του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΕΠΟΝ Αιτωλοακαρνανίας με το ψευδώνυμο «Λέανδρος», αφηγείται μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στο φύλλο της 6ης Μαϊου του 1983, το χρονικό της εκτέλεσης των 120 πατριωτών την Μεγάλη Παρασκευή του 1944.



Share

Ευχαριστώ τον Μάκη Γερολυμάτο για την παραχώρηση του υλικού.
Divider Graphics
~Αγρίνιο...Γλυκές Μνήμες~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχετε περισσότερες πληροφορίες για τα θέματά μας, καθώς και διορθώσεις ( "ουδείς αλάνθαστος...."), γράψτε μας στο gitsanas@gmail.com

Στείλτε μας και δικές σας σκέψεις, φωτογραφίες, κείμενά σας, ποιήματα στο gitsanas@gmail.com